activiteiten startpagina wijzigingen zeeuwse fossielen uitgelegd
prikbord bijeenkomsten excursies evenementen meer weten? vindplaatsen downloads ledenpagina bibliotheek links wie doet wat? info

    dinsdag
    28 mei
overzicht evenementen

zaterdag 24 mei 2003: Week van de zee

De aktiviteiten zijn al een week bezig op diverse plaatsen in het land. Ook op het strandje "De Kaloot" zijn er door diverse personen van onder andere “De Werkgroep Geologie” en “Naturalis” te Leiden diverse aktiviteiten georganiseerd. Het is een zeer regenachtige dag waar wij (vrouw, zoon, vriendje en ikzelf) ons echter niet door laten tegenhouden. Aangekomen blijkt de bewolking zelfs al open te trekken en stijgt de temperatuur tot aangename waarden.
Dit is een veel voorkomend verschijnsel in Zeeland. Landinwaarts regent het en aan het water trekt het open. Vooral aan de kust werkt dit zo. Ik neem mijn kans waar om toch nog even te gaan zoeken en vind enkele interessante voorwerpen: een stukje roggestaart en een gehoorbeentje van een dolfijnachtige. Mijn dag kan dus niet meer stuk. Ook de zoon en zijn vriendje hebben zich heerlijk uitgeleefd op het zandkasteel.
Een mooi initiatief en naar ik denk voor herhaling vatbaar. Ook het bezoekersaantal was ondanks het slechte weer toch redelijk hoog en de organisatie mag tevreden zijn.